Méhészetünk

A méhészet hobby és szerelem

“A méz a természet csodája. Sem hozzátenni, sem elvenni belőle nem kell, hogy tökéletes legyen. Csak vigyázni rá!”

                                                                                                                                                               /Váraljai László/
méhészet

A virágportól, a méheken át a mézig.

Aki egyszer beleszeret, sosem engedi el ezt a csodát. Hiszen a méhészkedés nem csak arról szól, hogy legyen mézünk, mert akkor egyszerűen elsétálnánk a sarki fűszereshez. Felfedezni, megérteni és megélni a folyamat csodáját, magát a természetet, a méhek kapcsolatát a természettel és élvezni a lenyűgöző végeredmény ízét, látványát. Kiaknázni a lehetőségeket ami a mézaranyban rejlik. Ez a méhészet.

MINDEN MÉZ UNIKUM

Odafigyelünk a mézek egyediségére.

Méhészként elkötelezettek vagyunk a kiváló mézek termelése és azok kíméletes feldolgozása iránt! Maximálisan a legjobbat hozzuk ki a mézeinkből, különös hangsúlyt fektetve fajtánként az egyedi tulajdonságaikra.

Kínálatunkban megtalálhatóak, az akác, – selyemfű, – gesztenye, – virág, – repceméz, és számos más változat.

termékeink
A MI MUNKÁNK

Méz közvetlenül a méhésztől, a mézüzemből

Több hektáros saját akácosunk Ásotthalmon, természetvédelmi terület mellett fekszik. Ezt övezi az a nagy területű vaddohány mező, mely természetes módon, vadon van jelen ezen a területen. A birtokunkon fekvő kis tó melletti tisztáson helyeztük el kaptárainkat, így egyenlő távolságra fekszik tőlük az erdő, a mező, és a tó természetes vize, mely itatásukhoz szükséges.

egészség

Dr. Méz

Termékpalettánkon fontos helyet foglal el az egészségmegőrzésére és helyreállításának megsegítésére szolgáló Dr. Méz termékeink. Számos tudományos kutatás, beszámoló, és akár egyéni tapasztalat is utal arra, hogy a méznek jótékony hatása van. Akár megfázásos akár gyulladásos tünetek kiegészítő kezelésére is használható. 

A méhpempő, a manuka méz, a 100% természetes méhviasz, a méhviasz gyertya, és a magas vitamin tartalmú virágpor készítményeink e célból jöttek létre.

Dr. Méz