Batáta szaporítóanyag, batáta hozamnövelés, batáta kutatás, batáta fajtanemesítés

 

Szerencsés emberek

Az a valóban szerencsés ember, aki élete minden percében azzal foglalkozhat, amit igazán szeret. Mi nagyon szerencsés család vagyunk.

Jelenleg 12 fő segítségével, pusztán a kezünk munkájával állítjuk elő mindazt, amire büszkék vagyunk. 8 fajta batáta termesztésével és országos kiszállításával foglalkozunk, 11 féle méz előállítását, egyedi csomagolását és kézbesítését teljesítjük, emellett pedig 22 féle Magyarországon termő, szárított fűszerrel járulunk hozzá a hazai családok egészséges és változatos táplálkozásához.

 

Az édesapánktól örökölt maximalizmus persze nem elégszik meg ennyivel. Folyamatosan dolgozunk a gazdaság bővítésén: az állatlétszám növelésén és a növénytermesztési technológiáink fejlesztésén. Eközben újabb és újabb termékekkel igyekszünk még színesebbé, változatosabbá tenni meglévő kínálatunkat.

 

A kezdetek

Szüleinknek több mint 30 éve van tanyája Ásotthalmon: aki itt nő fel, a friss levegővel együtt szívja magába az Alföld szeretetét. Édesapánk kísérletező kedvének és érdeklődésének köszönhetően családunk már 20 éve foglalkozik édesburgonya (batáta) termesztéssel és szaporítással. A kitartó munka és kíváncsiság eredményeként Európában másodikként saját fajtát is nemesítettünk, melyet falunk neve után Ásotthalom12-nek neveztünk el. A batáta termesztése mellett méhészetünkben kiváló fajtamézeket termelünk, illetve hazai szárított fűszerek készítésével is foglalkozunk.

 

A nehézségeken túl

Családi gazdaságunk kitartó, töretlen hittel és munkával tette ismerté a hazai termelők körében az édesburgonyát. Mára, édesapánk – Váraljai Dénes – álma az Ásotthalmi Batáta Baráti Kör országos termelői hálózattá nőtt fel, több ezer batáta termelővel. Büszkék vagyunk arra, hogy saját fajtánk az Ásotthalmi-12, amely a hazai klimatikus viszonyok között legjobban termelhető, legpiacképesebb típus az ország legkeresettebb fajtájává vált.

Ma itt tartunk

Nagyon jó érzés az elismerő mosolyokkal találkozni. Azzal szembesülni, hogy a munkánk eredményével, a csodás ízű, egészséges mézzel, a változatos fűszerekkel és a magyar földben termelt vegyszermentes édesburgonyával mások egészségét szolgálhatjuk.Jó érzés felismerni, hogy életünk minden percében azzal foglalkozhatunk, amit igazán szeretünk.

Mi nagyon szerencsés család vagyunk.