FolcarG BenDiFol – elő lyuggatott talajtakaró fólia

2990 Ft

Új generációs elő lyuggatott PE talajtakaró fólia

– előre lyuggatott
– 1,2 m x 10m
– ikersoros perforálás 30cm sor távtartással,
– lyuk átmérő: 5cm
– vastagság: 40 mikron
– fekete színű
– újrahasznosítható
– UV szűrő
– 1 tekercs (10m) fólia 72db palántához elegendő

 

Availability: 104 készleten (utánrendelhető)

Cikkszám: FOL Kategória: Címkék: ,

Gyermekei és a saját egészségéért, környezetének megóvása érdekében, válassza a BenDiFol újrahasznosítható talajtakaró fóliát.

Felhasználása: alkalmazható konyhakertekben, parkokban, gyümölcs ültetvényeken, ill virágágyások takarására. Az egészségesebb permetmentes, tiszta és korai gyümölcs és zöldség termesztéshez.
Felhasználás módja: A fóliát az ültetésre előkészített sima talajra terítjük. A négy szélét földdel ill. rögzítő kampókkal rögzítjük majd a fólia teljesh hosszában rögzítjük, megakadályozva, hogy a szél esetleg felemelje. A palántát, vagy dugványt az előre perforált lyukakba ültetjük és az öntözés is a lyukakon keresztül történik.

FÓLIA TAKARÁS ELŐNYEI ÉDESBURGONYÁBAN  

Több hektáros területen szinte kivitelezhetetlen a kézi gyomlálás, még gépesítve is munkaigényes. Fekete fóliás takarással nem csak a gyomok ellen, hanem a talajerózió ellen is védekezni lehet. Mivel az édesburgonyában nincs engedélyezve gyomírtószer, így a fólia takarás előnyös, mivel gyommentesen tudjuk tartani a sorokat. Ha nem védekezünk a gyomok ellen  akkor mennyiségi és minőségi kárunk lesz.

A fekete fólia alkalmazásával kapcsolatban már sok kutatás zajlott, több zöldségfélénél, beleértve az édesburgonyát is. A fekete fólia takarást nemcsak hazánkban, de egyre több országban részesítik előnyben.

A talajtakaró fólia használata azon kívül, hogy megvédi növényeinket a gyomoktól, számos más előnnyel is jár:

  • csepegtető rendszerrel egymenetben kijuttatva költséghatékony
  • a fekete fólia alkalmazása a legideálisabb, mivel biztosítják a  talaj felmelegedését, elnyelik a beérkező napsugarakat, így megfelelő talajhőmérséklet mellett növekedhetnek a dugványok, valamint ha nagy mennyiségű csapadék esik le kis idő alatt megvédi a növényünket a kimosódástól
  • a bakháton belül tartja az öntözővizet, kisebb a párolgási veszteség
  • talajban tartja a műtrágyát, szivárgása nem okoz veszteséget

Két méret kialakítását is ajánlanánk az édesburgonya termesztőknek:

Egysoros kialakításnál 100 cm sortávolság esetén 35 cm-es tőtávolságot, valamint a 120 cm- es ikersoros kialakításnál 30-30 cm-es távolságot. Mivel ezek a rendelések egyedileg készülnek, így minél hamarabb érdemes átgondolni és megtervezni a területünkre szükséges rendelést.

A FÓLIÁS BAKHÁT ALKALMAZÁSA ÉDESBURGONYÁBAN

Az édesburgonya termesztés megtervezése során az egyik legfontosabb tényező, hogy a fólia rendelést időben leadjuk, mivel egyedi méretezés alapján készülnek. Így minél hamarabb tervezzük meg a területünkre szükséges fekete fólia mennyiségéget.

A talajtakaró fóliák alkalmazásának egyik legfontosabb előnye, hogy növelik a talaj hőmérsékletet, szóval korai ültetésre kiválóan alkalmazhatók, így a gyökerek víz- és tápanyag felvevő képességét javítják, ezáltal erőteljesebb növekedést és jobb terméskötődést biztosítják.

A fekete fólia alkalmazása a legideálisabb, mivel biztosítják a  talaj felmelegedését, elnyelik a beérkező napsugarakat és energiát hőátadást adnak és a legkiemelkedőbb hatásuk van. Másik oldalról nézve elmondható, hogy aszályos időben a talajfelszínen egy tökéletes vízzáró rétegre lenne szükségünk, hogy a mélyből igen kis mennyiségben párolgó vizet mind a gyökérzónában tartsa.

Édesburgonyában a termesztés során nincs engedélyezve gyomírtószer, így nagyon fontos, hogy a gyomok elleni védekezést a fólia takarással biztosítani tudjuk. Így a termesztés során megoldott a gyomok elleni védelem.

Két méret kialakítását is ajánlja a Fólia Cargo Pack: egysoros kialakításnál 100 cm sortávolság esetén 35 cm-es tőtávolságot, valamint a 120 cm- es ikersoros kialakításnál 30-30 cm-es távolságot. Mivel ezek a rendelések egyedileg készülnek, így minél hamarabb érdemes átgondolni és megtervezni a területünkre szükséges rendelést.

Kosár
Scroll to Top