Hogyan érdemes dugványt ültetni?

Megmutatjuk, miért érdemes az édesburgonya dugványokat közel vízszintesen ültetni!

Nem véletlen, hogy a legnagyobb amerikai és európai gazdaságokban is ezt az ültetési módot alkalmazzák! Szakmai partnerünk, a Louisianai Állami Egyetem (USA) szakértői csapata számos kísérletben igazolta, hogy a hosszabb dugványok és a közel vízszintesen történő ültetési mód alkalmazásával magasabb terméshozam érhető el a batátatermesztés során. Természetesen ennek megvan a logikus, tudományos magyarázata is. A közel vízszintes ültetés és a hosszabb dugványok legnagyobb előnye, hogy több nódusz kerül a talajba. Ennek hatására egyenletesebb lesz a gumók fejlődése és több gumó képződik, ami nagyobb terméshozamot eredményez.
Az első képen egy függőleges ültetés eredményét láthatjuk, ahol nem egyforma a gumók mérete, heterogén a termés. A vízszintes ültetésnél viszont egyértelműen látszik, hogy több gumó képződött, homogén a termés és az első osztályú gumók aránya is nagyobb.

1 kép – Kép Függőleges ültetési mód, heterogén termés

2 kép – Közel vízszintes ültetési mód, homogén termés

Ez az oldal sütiket használ, hogy jobb böngészési élményt nyújtson Önnek. A weboldal böngészésével Ön hozzájárul a sütik használatához.